Uncategorized

Selvstyrte biler

Industrisamfunnet var en tid der vi var mye mer avhengig av menneskenes tilstedeværelse i form av arbeidskraft. Men med tiden har vi blitt mer og mer uavhengig og mennesker byttes ut med teknologi.

Vi lever i en verden der teknologien holder på å ta over store deler av verden. Digitaliseringen er noe som endres raskt og her er det viktig at man følger med. Som for eksempel der selvstyrte biler er et faktum, der man ikke lenger skal behøve å ha en sjåfør som kjører bilen. Det er allerede selvstyrte biler som er i drift og om 10 år kan førerkort være historie og dette er noe som er normalisert. Er det ikke skummelt å tenke på at en maskin skal ha ansvar over mennesket sitt liv? Det synes i hvertfall jeg. Dette kanskje fordi jeg har vokst opp med at det er mennesker som skal kjøre denne bilen og det høres helt uaktuelt ut for meg at jeg skal sette meg inn i en bil der det ikke er en sjåfør.

Men hvis dette blir en realitet, hvor skal alle menneskene jobbe? Hvis alt av transport skal skje uten sjåfør er det mange som kommer til å miste jobbene sine. Her kan man være redd for at arbeidsledigheten vokser og skille mellom folk blir større.

2 Comments

  • Sandra

    Det kan godt være vi ender opp i et samfunn hvor teknologi tar over alle våre jobber… Det blir spennende å se utviklingen over de neste årene!

    Finner ikke noe på ‘om meg’-siden dere hadde i oppgave å lage, er nok lurt å lage den snart… Men har du tenkt noe på å ha med bilder eller illustrasjoner i innleggene dine? Kan kanskje være en ide å se på stammen.no for tips (https://stammen.no/blogging/hvordan-skrive-et-godt-blogginnlegg). Hadde vært interresant å se hvor du kanskje kunne tatt denne debatten videre! Ser frem til å lese flere blogginnlegg 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *